Για τα νέα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ

 Για τα νέα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών

Την επιτάχυνση των διαδικασιών λειτουργίας των νέων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ,  λόγω του ότι θα επιτρέψουν πραγματικά την καθολική πρόσβαση των χρονίως πασχόντων στα αναγκαία σκευάσματα, ζητά με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. 

Με αφορμή την πρόσφατη (3.9.2018) έναρξη λειτουργίας του νέου ηλεκτρονικού συστήματος προεγκρίσεων και του νέου φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Καματερό (3. 8.2018), η ΕΣΑμεΑ τονίζει τις προτάσεις των μελών της ατόμων με χρόνιες παθήσεις, των οποίων η ζωή εξαρτάται άμεσα από την ανεμπόδιστη πρόσβαση τους σε φάρμακα υψηλού κόστους:

-        Το γεγονός ότι o ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε την ηλεκτρονική προέγκριση και για φάρμακα υψηλού κόστους, αποτελεί αναμφίβολα διευκόλυνση όχι μόνο των γιατρών και των υπηρεσιών της διοίκησης, αλλά κυρίως των ίδιων των ασφαλισμένων, που μέχρι τώρα ουσιαστικά επιβαρύνονταν και με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, πέραν της δεδομένης ψυχικής και σωματικής ταλαιπωρίας τους.

-        Για να έχει τελικά πραγματικό και θετικό για τους ασφαλισμένους αποτέλεσμα αυτή η καινοτομία, θα πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν κανονικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Τα νέα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε Περιστέρι και Καματερό καθώς και η σχεδιαζόμενη επέκταση τους και σε άλλες περιοχές με μεγάλη πυκνότητα ασφαλισμένων (Γλυφάδα, Αγ. Νικόλαος Κρήτης) μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανεμπόδιστη και πλήρη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού των χρονίως πασχόντων με φάρμακα υψηλού κόστους.

Η επιστολή αναλυτικά.« Επιστροφή